domingo, 14 de diciembre de 2014

Pompeia.

Al reportatge que vem veure de Pompeia, vem poder identificar diversos allotjaments, objectes i d'altres que hem vist a classe. La Domus, l'Insula, els jardins de les cases, una bugaderia...

Del que volia parlar era de la casa de Polibi, un home que va viure a Pompeia i, com molts altres, va ser sepultat per el Vesubi. Vivia en una Domus, amb un jardí i un pluvium en mig d'aquest. La casa s'estava reformant perquè volia donar una imatge de poder ja que volia presentar-se a la candidatura per poder manar a Pompeia. Vem poder observar a les parets unes pintures en color vermell que, a dia d'avui es conservan pero no en l'estat que es voldria.

També es va poder veure en detall bisellum, una mena de llit pero que s'utilitzava com cadira i també per menjar estirats, que era la forma que tenien de menjar els romans. El bisellum constava de quatre potes de fusta, amb incrustacions d'ós, i un cap de lleó. Les potes no es veien completament pero segurament hi hauria un escambell, que era per pujar al bisellum. Es conserven peces del s. II d.C. El bisellum tenia també un reposa caps i, algun cop, també s'incorporava una peça lateral. 
Bisellum de Pompeia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario